A vádlott március 13-án, Andornaktálya felől Eger irányába haladt a bevezető úton, ahol meg akarta előzni az előtte – szerinte lassan – haladó személygépkocsit. Mivel nem tartott kellő oldaltávolságot, nekiütközött a másik járműnek, melynek letörte a bal oldali visszapillantó tükrét.

A balesetben érintett felek ekkor megálltak, és megállapodtak abban, hogy szereznek valahol a városban egy balesetbejelentő lapot, amit kitölthetnek. Ennek megfelelően egymás nyomában a belváros felé indultak, és kilométereken keresztül úgy közlekedtek, hogy a vádlott haladt elöl, a vétlen autós pedig utána.

A vádlott egy idő után azonban mégis meggondolta magát, és gyorsítani kezdett, hogy lehagyja az őt követő kocsit. Emiatt egy jobbra ívelő kanyarban elveszítette uralmát a járműve felett, felhajtott a padkára, majd a kerítést átszakítva becsapódott egy – a déli órákban szerencsés véletlen folytán éppen üres – játszótérre, ahol kidöntötte az egyik ott álló pad betonból készült talapzatát.

Ezt követően körbejárta autóját, majd átadott egy névjegykártyát az időközben odaérkező, a vádlott által korábban okozott baleset sértettjének. A vádlott ezután az összetört, defektes autóval a több mint tíz kilométerre fekvő Felsőtárkány községbe hajtott, ahol egy étteremben megebédelt. Itt fogták el végül a rendőrök, akik előállították a kapitányságra. Az utólagos vérvétel adatai szerint a vádlott a jármű vezetésekor ittas állapotban volt.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a férfival szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őt a közúti járművezetéstől, egyben kötelezze a bűnügyi költségek viselésére is.