Csaknem fél áron próbál meg újra túladni a spanyol állam I. János Károly volt spanyol uralkodó két Ferrariján, amelyet egy korábbi, nyilvános árverésen nem tudott értékesíteni.

A 2011-ben gyártott, és egy évvel később forgalomba helyezett négyüléses Ferrari FF modelleket most összesen 375 ezer euróért (115 millió forintért) kínálják megvételre. Másfél évvel ezelőtt a kikiáltási ár 700 ezer euró (215 millió forint) volt, de csupán egy vételi ajánlat érkezett a járművekre, és az is alacsonyabb volt a meghatározott minimális árnál, így a spanyol pénzügyminisztérium érvénytelennek nyilvánította az árverést.

A luxusautókat I. János Károly az Egyesült Arab Emírségektől kapta ajándékba hat éve, miután részt vett a Forma 1-es Abu-Dzabi Nagydíjon, ahol a spanyol Fernando Alonso a második helyet szerezte meg.

Az egyik autó fekete, a másik ezüstszürke, előbbivel mindössze 568 kilométert, utóbbival pedig 763 kilométert tettek meg. A spanyol király egyszer sem használta őket, rögtön továbbajándékozta az autókat a spanyol államnak.

A Ferrari 2011-ben mutatta be az FF modell, amely Ferrari Four kifejezésből – amely a négykerék-hajtásra utalt – kapta a nevét. A 2016-ig gyártott modellben 6,3 literes V12-es szívómotor és hétfokozatú automata váltó dolgozik. A 660 lóerős szívómotorral 3,7 másodperc alatt katapultálja 100-ra a kocsit, végsebessége 335 km/óra.

Ha kíváncsi vagy több részletre is a kocsiról, olvasd el a Vezess bemutatóját kocsiról!