Sikeres hétvégét zárt hondás magyar pilóta, Michelisz Norbert a WTCC Nürbugringen rendezett futamán. Minden a tervek szerint alakult, így az óvatos nyitófutamon megszerezte a hetedik helyet, a főfutamon pedig a dobogó második fokára állhatott fel.

Azért nem volt eseménymentes a futam, hiszen Catsburg előzése csupán azért következhetett be, mert a magyar pilóta kénytelen volt visszavenni a tempóból, hogy célba érhessen a Hondával, amiben vibrációt érzett. A főfutamos pole pozíciót viszont semmiképp nem akarta feladni.

A második futamon Michelisz előtt összeért Catsburg és Huff, itt nyerte a magyar pilóta a második pozíciót. Bár Höhe és Catsburg leszakadt, Huffnak sikerült rajta maradnia Norbi autóján, de szerencsére tudta tartani a különbséget a magyar versenyző. A második körben szintén ez volt a forgatókönyv, de egyre inkább védekezni kellett a Citroennel szemben.

Michelisz Norbert 23 ponttal gazdagodott a főfutam után, ezzel a 7. helyen áll összetettben (96 ponttal). Az élen Catsburg (127 pont), második Monteiro (125 pont), a harmadik helyen pedig Björk (119 pont) áll.