2016-hoz hasonlóan több defekt is történt a kvalifikációt megelőző szabadedzéseken, az FP1-en Michelisz Norbert volt az egyik áldozat, ám hiába ment nagy sebességgel, sikerült a szalagkorlát előtt megállnia.

Egyébként nagyszerűen sikerült a nürburgringi verseny felvezetése a Honda magyarjának, hiszen a három szabadedzésen kétszer a második leggyorsabb volt, egyszer pedig a legjobb.

Az itteni időmérőn rendhagyó módon nincsen Q1-Q2-Q3-as felosztás, hanem egyben 40 perc áll a versenyzők rendelkezésére a rajtsorrend felállítására. Ebbe reálisan három gyors kör fér bele a pilótáknak, és Norbi az első után hatodik volt, de a 8:44.564-es ideje még jelentősen elmaradt a szabadedzéseken futott legjobbjától (8:37,201), és az egész mezőny is amolyan biztonsági körrel kezdett.

A második gyors körével (8:39,444) Michelisz már felugrott a második helyre az FP2-n pályacsúcsot futó Nicky Catsburg mögé. A csattanó azonban a végén érkezett: Norbi három lila szektort teljesítve 8:38,072-es idővel nemcsak a Volvo hollandját, hanem a teljes mezőnyt megverte, és megszerezte a pole pozícióért járó öt pontot.

Michelisz pályafutása során negyedszer nyerte meg az időmérőt a WTCC-ben, legutóbb 2015-ben Japánban volt a leggyorsabb a kvalifikáción. Szombaton a fordított rajtrácsos nyitófutamon a 10., a főfutamon az első helyről rajtol majd.

A nyitófutamot szombaton 11.20-kor, a főfutamot pedig utána 12.45-től rendezik a Nürburgringen.

Szenzációs Michelisz-siker a Nürburgringen 1