A sztori még 2014-re nyúlik vissza, amikor a spanyol hatóságok a magyar rendőrséggel közösen lekapcsoltak egy bandát, amely luxusautókat tulajdonított el, jellemzően Madrid és Murcia területéről.

Akkor 14 embert vettek őrizetbe, majd jó néhány havi előzetes után visszatoloncolták őket Magyarországra. Egyikük azonban 2016-ban az ügyvédjén keresztül értesítette a spanyol hatóságot, hogy időközben meghalt, így az ellene érvényben lévő minden jogi szankció elvileg érvényét veszti. Mindezt egy hivatalos magyar dokumentummal igazolták – írta a spanyol rendőrség honlapján megjelent sztoriról egy angol nyelvű spanyol lap, a Hvg.hu pedig kiszúrta.

A spanyol rendőrök nem vették be teljesen a történetet, és jól is tették, mert a férfi hamarosan visszatért, és Valenciában bérelt hamis román papírokkal luxushajót. A nyomozás újraindult, és találtak is további autókat, amelyeket Madridban és Barcelonában kölcsönöztek, ám nem vittek vissza. A spanyolok értesítették a magyar rendőröket, hogy egy elvileg halott magyar nemcsak hogy él, hanem igen aktívan űzi tovább a nem éppen legális ipart. A férfit végül a magyar rendőrök elkapták megint, két társával egyetemben.

Nemrégiben írtunk mi is olyan spanyolországi esetekről, ahol Ferrarikat béreltek magyarok, ám azokat “elfelejtették” visszavinni, és végül nálunk, egy budai teremgarázsban találták meg azokat. A sportkocsikat, más bérelt autókkal együtt, szintén Valenciából, Madridból és Barcelonából trélerezték Magyarországra. Vélhetően nem tévedünk, hogy ugyanarról a csapatról van szó, mivel a spanyolok ugyanazokat a képeket használták illusztrációnak, mint a magyar rendőrség.