Halálra gázolt egy 91 éves asszonyt egy autó április 15-én, az éjszakai órákban Solt belterületén. A helyszíni szemle adatai alapján a 46 éves férfi Mazda 5 típusú személygépkocsijával Dunaföldvár irányába tartott, amikor az 52-es főúton eddig tisztázatlan okokból elütötte az úttesten jobbról áthaladó gyalogost.

A baleset következtében a nem kijelölt gyalogos átkelőhelyen áthaladó gyalogos, 91 éves nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az eset során a biztonsági övét használó vezető nem sérült meg. A körülményeket jelenleg is vizsgálja a rendőrség.

Továbbá a rendőrség figyelmezteti a gyalogosokat, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy jól láthatóan és az erre alkalmas helyen keljenek át az úttesten. Amennyiben nem áll rendelkezésre kijelölt gyalogos átkelőhely, úgy az útkereszteződésnél a járda meghosszabbított vonalában, esetleg a menetrend szerint közlekedő busz megállóhelyén levő járdasziget és a legközelebb eső járda között. Lényeg, hogy a lehető leginkább látható helyen és legrövidebb vonalban keljen át a gyalogos az úttesten.