A Dodge legújabb durranása, a Challenger Demon kétséget kizáróan a ma kapható legdurvább friss izomautó, ami hamar igazi gyűjtői ritkasággá válik, ezzel a Shelby Cobra Dragonsnakekel azonban aligha veheti majd fel a versenyt. A hamarosan kalapács alá kerülő 1963-as autó egy három darabból álló széria egyik példánya és számos gyorsulási versenyt nyert már pályafutása alatt.

A tervezőgárda csupán 23 ponton módosította a Shelby Cobrát ahhoz, hogy brutális versenygép válhasson belőle. Ma már nem tűnik soknak, de a ’60-as évek elején bizony a V8-as motor 380 lóereje igazán oda tudott csapni – különösen a 907 kilogrammos tömegű autóban. Később épült egy erősebb verzió is, de abból csupán egy árva darabot készítettek. Jim Costilow és Bruce Larson fejlesztette az autót, módosították a hátsó sárvédőt, hogy a hatalmas gumik az autó alá férjenek, American Racing kerekeket és Sun fordulatszámmérőt kapott.

1967-es nyugdíjazásáig a nagyflitteres metál rózsaszín szörnyeteg halmozta a futamgyőzelmeken szerzett arany trófeákat, most pedig Texasban keres magának új gazdát egy aukción, ahol közel 400 millió forintnak megfelelő összeget is megérhet majd új tulajdonosának a CSX 2093 alvázszámú gép. A Shelby Cobra Dragonsnake mellé pedig régi fotók és számos apróság is jár, még bontatlan HotWheels kisautók is, ami hatalmas kincs ennyi év távlatából.

1963-shelby-cobra-dragonsnake-auction (8)