Az Utolsó Mérföld Mobilitási Versenyen a Ford munkatársai több ötletüket is bemutatták, hogyan változtatnák meg az életet a jövőben. Az ötletek közt számos a drónokat felhasználó újítás szerepelt.

Bemutatták egy olyan drón ötletét, ami megsétáltatja a kutyát – sőt még fel is takarít utána. A legtöbb kutya határtalan lelkesedéssel készül a sétára, de a legtöbb gazdit lefoglalja a munka, a család és a háztartási feladatok, így nincs mindig idejük arra, hogy fogják a pórázt, és útnak induljanak.

A Ford szernt “Kutyacsősz” drón elvinné a kutyát sétálni, közvetíthetné a gazda parancsait és dicséreteit, sőt még fel is takarítana, ha kell. Egy okostelefon és egy okosnyakörv segítségével a rendszer tudná, mikor kell hazavinni a kutyát, vagy hogy mikor evett utoljára az állat.

Bennünk azért két gondolat felmerült, minek tart háziállatot az, aki nem tud gondoskodni róla, illetve ilyen alapon maga drón is lehetne háziállat és elrendezhetné magát, így a tulajdonos dolgozhatna még többet. Vagy?

A versenyen más drónok ötletei is előkerültek; ilyen például a kéz nélkül használható esernyő, azaz a felhasználó fölött lebegő “Szárazon Tartó Drón”, vagy az “Intelligens Vezetőkutya”, ami a vakoknak és a gyengén látóknak segítene, figyelve előttük az utat, és fülhallgatón át irányítva őket.