A marokkói az egyik leginkább a Hondának fekvő pálya a sok lassú kanyarnak és egyenes vonalú fékezésnek köszönhetően. A hétvégi évadnyitó WTCC-futam időmérő edzésének első szakaszában nem is cáfoltak rá az esélyekre: az első gyors körök után egyből Tiago Monteiro és Michelisz Norbi állt az élre, akiket Rob Huff Citroënje követett – számolt be róla Michelisz.hu.

Később többen is megelőzték Norbit, amíg ő a boxban kivárt, hogy szükséges-e még gyors kört futnia. Hét perccel a vége előtt jött ki újra, és a második gyors körével az élre állt (1:22.161). Ezután már nem kellettek további körök ahhoz, hogy biztosan bekerüljön a továbbjutó legjobb tizenkettőbe – maradt is az első helyen.

A Q2-ben Michelisz Norbert az első gyors körével nemcsak egyszerűen az első helyen folytatta, hanem a hétvége első 1:21-es időeredményét teljesítette (1:21.959). Pillanatokkal később a Volvót vezető Nicky Catsburg autója a falnak csapódott, és balesetveszélyes helyen állt meg, ezért piros zászlóval megszakították a kvalifikációt. Néhány perces leállás után folytatódott a körözés a pályán, és Tiago Monteiro valamivel több mint egy tizeddel megjavította Norbi időeredményét.

micheliszMivel percekkel a vége előtt a hatodik helyezett nyolc tizedes lemaradásban volt Micheliszhez képest, a magyar pilóta biztonságban érezhette magát, és nem is jött ki újabb gyors körre. Végül a második helyen jutott tovább a legjobb öt közé.

A Q3-ban Norbi az első szektorban összeszedett hátrány miatt sajnos nem tudta megismételni a Q2-es eredményét, és az 1:22,097-tel a volvós Nestor Girolami mögé szorult, Tiago Monteiro pedig a hétvége legjobb idejével megszerezte a pole pozíciót. Norbi így a vasárnapi nyitó futamon a nyolcadik, a fő futamon a harmadik helyről rajtol majd.

Nagy Dani a Zengő Motorsport versenyző a tizenharmadik helyen zárt a napot, innen is indul vasárnap.

nagydA 2017-es Marokkói WTCC futam időmérő edzésének eredménye:

morocco_q1morocco_q2morocco_q3