A Pozsony melletti Dunacsúnnál, a Danubiana múzeum mellett a tűzoltóknak kellett kiemelniük egy autót a Dunából – számol be róla az Újszó. Egyelőre nem tudni, hogyan került a folyóba az Audi A6 allroad quattro.

A sofőrnek még a tűzoltók érkezése előtt sikerült kimászni a járműből, amely mintegy öt méterre sodródott a parttól. Mint a lap beszámolt róla 11 tűzoltó érkezett a helyszínre három tűzoltókocsival, a végül járművet acélkötéllel húzták ki.

audiMint a vízkáros autókról szóló cikkünkben írtuk Ha a kocsit az ajtók alsó vonalánál mélyebb vízbe mártjuk, a folyadék be fog szivárogni az utastérbe. Az ajtótömítések mellett is, a pedálzat, a kormány résein át, végül a szellőzés nyílásain át. És a karosszéria réseibe is beszivárog, felönti a küszöböt és az összes lemezek közti hézagot. A víz pedig gyorsan pusztít.

Ilyen mélységű süllyedésnél az elektronikai egységeknek, rádiónak, navigációnak, kis villanymotoroknak valószínűleg mind végük lesz. Ha a motor is vizet szívott, akkor nagy eséllyel annak is annyi, hiszen a víz összenyomhatatlan, ezért a hengerekben fellépő mozgási energiáktól görbül, törik a hajtókar, ha nem kiszakítja a blokk oldalát.