Bár a főváros a múlt héten levelet írt Bús Balázs III. kerületi polgármesternek arról, hogy a Tarlós István feleségét megbüntető, a Kolosy térnél az Újlaki templom előtti oszlopon lévő kamera felszereléséhez nem volt engedélyük a tulajdonos fővárostól, a III. kerület most beleállt a dologba és a honlapján közzétett levéllel válaszolt Tarlóséknak – írta a Hvg.hu.

A főváros három munkanapot szabott határidőnek a III. kerületnek, hogy bemutassa a vonatkozó engedélyeket, Puskás Péter alpolgármester viszont már kedden válaszolt. A Főpolgármesteri Hivatal Városigazgatóság Főosztály vezetőjének, Sidó Szabolcsnak írt levelében azt írta, a főváros által “a médiában kellőképpen szétkürtölt állításával szemben a valóság az, hogy az ellenőrző berendezések telepítésével a III. kerületi önkormányzat által megbízott szakmai tervező cég rendelkezik mindeazon engedélyekkel, amelyek a szóban forgó berendezések telepítéséhez szükségesek voltak”.

Puskás azt írja, tavaly december 2-án a Városigazgatási Főosztály Közterület-használati Osztályának vezetője közölte az önkormányzattal, hogy éppen Tarlóstól, a főpolgármestertől kapták meg a tulajdonosi hozzájárulást a Fővárosi Önkormányzat nevében a kamera telepítéséhez. A levélhez a vonatkozó dokumentumokat is csatolták, a Rizsavi Beáta Eszter osztályvezető által aláírt tulajdonosi hozzájárulásban egyértelműen az olvasható, hogy “a főpolgármester a tulajdonosi hozzájárulást a beruházó részére megadta”. A III. kerület közzétette a kiviteli dokumentációt és a kerület tavaly októberben benyújtott kérelmét is a tulajdonosi hozzájárulás megadásához.

“Mindezek fényében meglehetősen aggályosnak tartom, hogy a Főpolgármesteri Hivatal szakmai kérdésekben nemes egyszerűséggel félretájékoztatja Főpolgármester Urat!” – írja Puskás, aki azért odaszúrta, hogy meglepőnek tartja a három munkanapos határidőt is, minthogy elmúlt az 11 évben nem azt tapasztalták, hogy a főváros bármilyen illetékességébe tartozó ügyet is elintézne 3 munkanapon belül.

Puskás egyúttal megragadta az alkalmat, hogy azt kérje a fővárostól, ha már ennyire határozottan képviselik a tulajdonosi szerepüket, akkor a fővárosi tulajdonú, vagy vagyonkezelésébe tartozó területeken (Római-part, Óbudai-sziget, Flórián tér, Mocsáros dűlő) is igyekezzenek elhárítani a problémákat.