Erről a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) számolt be közleményben. Ez azt jelenti, hogy a kamerát szabálytalanul, a szükséges engedély hiányában szerelték fel.

A szervezet egyben felszólítja az óbudai önkormányzatot, hogy amennyiben ennek ellenkezőjét tudnák igazolni, azt szíveskedjenek bemutatni a fővárosi Városháza Városigazgatóság Főosztályán a kézhezvételtől számított három munkanapon belül.

Egyben felhívták a kerület figyelmét, hogy a Siemens céggel kötött esetleges megállapodás nem helyettesíti a főváros adott pontos helyszínre vonatkozó tulajdonosi hozzájárulását. A Siemens ugyanis nem jogosult tulajdonosi hozzájárulás kiadására, és a FÖRI-nek tett nyilatkozatuk szerint ilyet nem is adnak ki.

A fővárosi Városháza és a FÖRI a jövőben felülvizsgálja a III. kerületi helyszíneket annak tisztázása érdekében, hogy vannak-e a kerület más pontján is a fenti esethez hasonló, szabálytalan kamerák.

Tarlós István főpolgármester nemrég az ATV-ben elismerte, hogy egyik rokonát megbüntették a helyszínen. Tarlós Istvánné február 7-én, reggel fél nyolckor közlekedett szabálytalanul a Bécsi út és a Szépvölgyi út kereszteződésénél, saját tulajdonú gépkocsijával.

A 168 óra úgy tudja, február 21-én, tehát két héttel később Tarlósné vitatta a bírság jogalapját, így az ügyet a közterület-felügyelet átadta a rendőrségnek. Tarlós István ezt követően indított hadjáratot a közterület-felügyelet eljárása miatt.