Ezt a későbbiekben kötele­zővé teszik – írta a Magyar Idők. Erre azért van szükség, mert a gépkocsi hátuljára erősített eszköz a rendszámtáblát kitakarja, így a hatóságok számára sem látható.

A biciklitartóra tett szürke tábla betűi és a keret színe fehér lesz, a tábla az Európai Unió tagállamjelzését fogja tartalmazni, regisztrá­ciós matrica nélkül. A táblát a gépkocsi eredeti betűkaraktereivel gyártják le, ami engedélyhez kötött. Ezt követően veszik nyilvántartásba és jegyzik be a forgalmi engedélybe, ami 5500 forintba kerül majd.

Ha elveszik vagy megsemmisül a kerékpárszállító rendszáma, az utángyártása korlátozás nélkül engedélyezhető. Vagyis elmarad a különleges rendszámoknál alkalmazott bürokratikus kötöttség – írta korábban a Napi.hu.

Idén május 1-jétől további változásokra is számíthatnak az autósok: megkezdik a CD betűjelű különleges rendszámtáblák kiadását, és ezzel egy időben a jelenleg használatban lévő DT és CK betűjelűket fokozatosan kivezetik. A CD-re jogosult képviseletek, szervezetek és személyek az év végéig cserélhetik le a régi rendszámtáblákat. Ennek alapszíne kék, karakterei és a keret színe fehér, két betűjelet és kötőjellel elválasztott három-három számjegyet tartalmaznak, számjegyei 1-től 999999-ig terjednek.

Hogyan hajtogass Suzuki Ignist? A képre kattintva minden kiderül!

img_6966-980x294