Többéves módszert: a kulcs nélküli jeladó által kibocsátott rádiójel felerősítését használta fel az ADAC legújabb tesztjében, amiben arra keresett választ, tanultak-e a korábbi negatív tapasztalatokból az autógyártók.

A németek pontosan egy évvel ezelőtt már rávilágítottak a hiányosságokra, ám sajnos nem történt előrelépés: az idén megvizsgált több mint 100 autó közül egy sem volt, ami akár minimális nehézséget jelentett volna a szakembereknek.

A jelenség állandósulni látszik, és bár az autógyártók nem tesznek lépéseket, van, aki észreveszi, mi történik: a bűnözőkön kívül a biztosítótársaságok is tudják, melyek a védtelen típusok, és magasabb díjakkal igyekeznek minimalizálni saját kárukat.

A listán szerepel például az Audi A4, A3, A5, A6, BMW 318i, 520d, X1, Ford Focus RS, Galaxy, Mustang, Honda HR-V, Hyundai i30, i10, i40, Nissan Qashqai, Škoda Octavia, Suzuki Vitara, VW Golf 7.

Az érintett autók teljes listáját itt találod. Nincs rajta a kocsid? Ne örülj: ettől még nem feltétlenül biztonságos, épp csak még nem tesztelték.