A WTCC tavalyi szezonjában az 5-ös rajtszámmal induló Michelisz Norbert a szürke és piros színekkel dekorált Honda Civic volánja mögött versenyzett, az idén azonban átül a gyári csapat Castrol által támogatott versenygépébe, akárcsak csapattársa Tiago Monteiro. A sima gyári festésű autóban az új pilóta, a japán Micsigami Rjo kapott helyet.

Így a rajtszám nélkül nehezebb lesz majd megismerni a magyar pilótát, egy apró különbség azonban akad majd. Michelisz autójának tükörháza zöld színű, míg Monteiroén fehér.

“Örülök is, meg nem is az idei színváltásnak. Annyiban jó az új, hogy így a magyar zászló színeit viseli az autó, hiszen piros, fehér és zöld lesz. A tavalyi minta a szürkével viszont sokkal jobban tetszett, szívesen maradtam volna amellett.” – nyilatkozta a magyar pilóta.

Bár elégedett volt új versenymérnökével Michelisz Norbi, a 2017-es szezont újra a megszokott felállásban folytatják. Tehát Andrea Cisotti helyett ismét Bári Gergő lesz a magyar pilóta mellett, így elmondása szerint  Juhász Szabolcs adatmérnökkel kiegészülve igazi kis magyar különítményt alkotnak majd a Hondán belül.

Alessandro Mariani, a JAS Motorsport csapatfőnöke kérdezte meg előzetesen Norbit, hogy mi lenne a legjobb megoldás, ő pedig őszintén válaszolt, legjobb teljesítményét így tudja hozni. A tavalyi csere oka az volt, hogy a csapatfőnök nem szerette volna, ha magyarul kommunikálnak, ezzel pedig kirekesztik a csapat többi tagját.

– Tudod, mik a legmenőbb japán termékek? Nézd meg! –