Házkutatást tartott a rendőrség az Audinál

Több, mint 100 rendőr és ügyész vett részt abban az összehangolt akcióban, amiben a dízelbotrány miatt az Audi központjában és több telephelyén is házkutatást tartottak.

Házkutatást tartott a rendőrség az Audinál

Az Audi ingolstadti központjában és több telephelyén is házkutatást tartottak szerdán. A müncheni ügyészség közleménye szerint a dízel botrány miatt, amiben 80 ezer amerikai piacra szánt autó érintett.

Ráadásul az ingolstadti központban éppen akkor kezdtek meg a házkutatást, amikor az Audi bemutatta 2016-os évre vonatkozó üzleti jelentését. Az összehangolt akcióban több mint 100 rendőr és ügyész vett részt különböző helyszíneken, akik azt igyekeztek kideríteni, hogy ki tudott a kibocsátási értékeket meghamisító technológia alkalmazásáról.

A nyomozás alapjául szolgáló ügy az Audi által fejlesztett 3 literes V6-os TDI motorral kapcsolatos, ami így a 2009 és 2015 között eladott járműveket érinti. Az ügy összesen 11 millió járművet érint, amiből 8,5 milliót az Európai Unióban adtak el.

Még 2015-ben robbant ki a dízelbotrány, amikor az EPA (Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége) megvádolta a VW Csoportot, hogy olyan szoftvereket telepített az autóiba, ami érzékeli a mérés körülményeit és a valós nitrogén-oxid-kibocsátás töredékét produkálja. Ezt követően a VW elismerte a csalást.

Az Audi Hungária a 2016-os évben 1 926 638 motort gyártott, amivel a világ legnagyobb motorgyára, amely a Volkswagen csoport több mint 30 telephelyét látja el 86-tól egészen 610 lóerős teljesítményig terjedő erőforrásokkal. 122 975 darab autó készült és átadták az 1 milliomodik autót is, ami stílusosan egy Audi TT RS Coupé volt, hamarosan pedig megkezdődik az új Q3-as gyártása is. 7 136 millió euró Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata.

– Tudod, mik a legmenőbb japán termékek? Nézd meg! – 

Kapcsolódó címkék: Audi dízelbotrány Volkswagen

Kommentek