Minden idők legsikeresebb WTCC versenyzőjeként ment nyugdíjba tavaly Yvan Muller. Az idén 48 éves francia pilóta 25 éves pályafutása alatt öt bajnokságban 18 bajnoki címet, ebből négy világbajnokit (2008, 2010, 2011, 2013) szerzett. Az aktív versenyzéssel ugyan felhagyott, idén január elsejétől viszont a Volvo Polestar Cyan Racing vezető tanácsadójaként és tesztpilótájaként segíti a svédek munkáját a pályán és azon túl is.

“Egyelőre úgy tervezzük, hogy nem indul versenyeken; Yvan tapasztalatát inkább a tesztelésben és fejlesztésben szeretnénk kamatoztatni” – mondta Christian Dahl, a Cyan Racing vezérigazgatója, ami akár ennek éppen az ellenkezőjét is jelentheti.

A Cyan Racing tavaly debütált a WTCC-ben, és remek eredményeik láttán idén rögtön emelték a tétet: az egész évadban három autót állítanak rajthoz; a tavaly futamgyőztes Thed Björk mellett két rutinos öreg róka, az argentin Néstor Girolami és a holland Nicky Catsburg vezeti majd a 400 lóerős Volvo S60 Polestar TC1 versenyautókat.

Eközben a Cyan Racing gőzerővel fejleszt, elvileg még márciusban átadják Skandinávia legnagyobb motorsportfejlesztő központját Göteborgban; a fejlesztés 18 millió eurót emésztett fel, és nyilván komoly eredményeket várnak el tőlük: szerényen világbajnoki címmel szeretnék zárni a 2017-es szezont.