Az Inrix közlekedési elemző társaság szerint a második helyen Moszkva áll, ahol tavaly 91 órát, míg a bronzérmes New Yorkban 89 órát veszítettek az idejükből az emberek a torlódások miatt.

Annak ellenére, hogy az országok listájának élén Thaiföld végzett 2016-ban, öt amerikai város is bekerült a dugók által leginkább sújtott térségek tízes mezőnyébe, és az Egyesült Államok lett a legtöbb torlódással sújtott fejlett ország a világon.

A lista negyedik helyén végzett San Franciscóban 82, a kolumbiai Bogotában 79, a brazíliai Sao Paulóban 77, Londonban 73, az oroszországi Magnyitogorszkban 71, Atlantában 70, Párizsban 65 órát töltöttek tavaly az emberek dugókban. Budapest 312. a világranglistán, a magyar fővárosban tavaly 22,6 órát ültek dugókban az autósok.

Az öt kontinens 38 országának 1064 városát – Japánra és Kínára vonatkozóan nincsenek adatok – rangsoroló tanulmány szerint az amerikaiak évente átlagosan 42 órát veszítenek idejükből a csúcsforgalmi dugók miatt.

Az Inrix szerint az elpazarolt üzemanyagot és időt nézve, a dugóban ülés tavaly 1400 dollárjába (406 ezer forint) került egy átlagos amerikai autósnak, és csaknem 300 milliárd dollárjába a világ összes autósának.