Pontosabban szólva virtuális pénztárcánkon, mert ahogy lassan mindent behálóz az információs technológia, egyre kevesebb helyen kell készpénzzel bajlódnunk.

Ez pedig autósként is jól jön, például autópálya-matrica vásárlásakor. Amikor szorít az idő, nem túl kellemes a tankolók között sorban állva egy benzinkúton beszerezni a felhajtási engedélyt, PIN-kódokkal és pénztárcával zsonglőrködve, szabadulásért toporogva.

Egy fokkal jobb az SMS-en keresztül történő rendelés, így már helytől, időtől függetlenül tudjuk befizetni a használati díjat, igaz, ezzel előfizetésünk számláját terheljük. Flottás cégautók használóinál pedig gyakran még le is van tiltva az előfizetés terhére az SMS-ben történő autópálya-matrica vásárlás. Ráadásul minden alkalommal be kell pötyögni a rendszámot is, amit elég csak egyszer elírni, és máris azon vesszük észre magunkat, hogy automatákkal csevegünk “oké” és “ABC-123” üzenetekkel.

Mi lehet a legideálisabb módszer 2017-ben?

Természetesen a mobilos applikáció, amiből több is a rendelkezésünkre áll. A felhasználói értékelések alapján nincs értelme sokáig keresgélni a  Google Play áruházban, az OTP Mobil által fejlesztett Simple maximálishoz közeli értékeléssel áll előkelő helyen a listán, 5-ből 4,4 pontot kapott az eddigi tapasztalatok alapján.

Ezzel kényelmesen, gyorsan és azonnal vehetünk meg mindent, így az autópálya-matricát is, csak a rendszámot kell megadni, kiválasztani a matrica típusát és a bankkártyaadatok megadása után jóváhagyni a fizetést. Ez mindössze néhány érintéssel elvégezhető, főleg, ha már a rendszám és a bankkártya adatai korábban rögzítésre kerültek a rendszerben. A másik előny, hogy a vásárlás pillanatától érvényes a matrica (de természetesen késleltetheted is, vehetsz időzített matricát), köszönhetően annak, hogy az OTP Mobil a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladója.

otp_simple_matricakampany_sajto_1000x600_20170113

Előny még, hogy ezzel a rendszerrel egy helyen megtalálhatóak a matricák, nyomon követhető az érvényességük, így a cetli nyújtotta biztonság, bizonyosság előnyéről sem kell lemondanunk. Ráadásul olcsóbb, mintha SMS-ben rendelnénk, és a céges autó sem okoz gondot, a vállalati bankkártyák adatait is rögzíthetjük, az elektronikus számla pedig azonnal érkezik a vásárlást követően.

Pofonegyszerű parkolás

De nem ez a funkció csavarja maximumra a komfortfokozatot. Sokkal inkább a parkolás, mert a különböző zónák erdejében bolyongva, parkolóautomatára vadászva már nem egy autós szedett össze önhibáján kívül büntetést.

Különböző árakat találunk a piacon, jelenleg a 70 forintos kényelmi díjért elérthető mobilparkolás olcsóbb alternatíva, mint SMS-ben parkolni. A Simple alkalmazást használva a parkolás is pofonegyszerű és időtakarékos. Elég a korábban regisztrált autónk rendszámát megérinteni, ellenőrizni, majd elfogadni a mobil GPS-e alapján felajánlott zónát, vagy a pontosság kedvéért beírni a címet vagy a zónakódot, és végül megadni a fizetés módját. A leállítás egyetlen érintés, mielőtt pedig lejár a parkolásunk, az alkalmazás figyelmeztet.

Ráadásul most nyerhetünk a vásárlással, aki 2017. február 15-ig a Simple rendszerén keresztül vásárol e-matricát az, akár egymillió forintot, vagy prémiumkategóriás okostelefont is nyerhet!

Kapcsolódó címkék: autópálya matrica Simple