Amennyiben nem a rendezők, akkor a természet maga gondoskodik arról, hogy ne legyen könnyű dolga az Africa Race versenyzőinek. A pénteki szakasz rajtját erős szélben kezdte a mezőny, ami miatt térdmagasságban örvénylett a homok a pályán, emiatt jelentősen korlátozottak voltak a látási viszonyok.

A Szalay Balázs és Bunkoczi László kettős végül a nyolcadik helyen végzett, így összetettben a 11. helyet sikerült megkaparintaniuk. Amennyiben nem történik semmi váratlan esemény vagy nem kap valaki büntetést az éjszaka folyamán, akkor ez a végeredmény is, hiszen a Rózsaszín-tó partján tartandó szombati szakasz eredménye nem számít bele a versenybe.

 

 

“Kerestük az utat, de a szél sávokban fújta a homokot, úgyhogy olyan volt, mintha teljesen vakon mentünk volna. Darázsi Zsozsóék jöttek mögöttünk, és reméltem, hogy ő, mivel magasabban ül, jobban látja, de megbeszélni nem tudtuk a dolgot, úgyhogy együtt kóvályogtunk a porviharban. Végül az egyik autós rátalált a helyes irányra, és őt kezdtük követni mindannyian. Azután megelőztük, és megérkeztünk a dűnék közé…” – számolt be a szakaszról Szalay. A dűnesor után azonban a Mokkában elment a fék, beesett a fékpedál, úgyhogy onnantól kezdve már csak motorfékkel tudtak lassítani.

AFR17D13J1602Az MAN-t terelgető Darázsi Zsolt és Szalai Norbertnek sosem okoztak gondot a homokdűnék és a vihart is szerencsésen megoldották, a riválisokénál gyengébb és korosabb kamionnal eleve nem a dobogó legfelső foka volt a céljuk, hanem az, hogy elérjék a Rózsaszín-tó partján felállított céldobogót. Ezt pedig minden bizonnyal el is érik majd szombaton. A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László  trió alkotta harmadik magyar egység az ötödik helyre hozta be a Scaniát ezen a szakaszon.