Az adminisztratív és a technikai gépátvétel után rajtra készen várja az Africa Race-t Szalay Balázs és csapata. A járművek már a monacói kikötőben várják a szilveszteri startot, ami után a mezőny a január 2-án kezdődő, 6500 kilométeres össztávú verseny helyszínére.

 

Szalayék készen állnak az Africa Race-re 1
Szalayék készen állnak az Africa Race-re 2

Szalayék készen állnak az Africa Race-re

Szalayék készen állnak az Africa Race-re

Szalayék készen állnak az Africa Race-re 8
Szalayék készen állnak az Africa Race-re 9
Szalayék készen állnak az Africa Race-re 10
Szalayék készen állnak az Africa Race-re 11
Szalayék készen állnak az Africa Race-re 12
Fotó megosztása:

 

„Monaco a kedvencem az F1-es futamok közül – a szűk kis utcákon mindig izgalmas verseny zajlik. Ezért is örülök, hogy az Africa Race mezőnye visszatért ide, jó érzés onnan rajtolni, ahol normál körülmények között a Formula–1-es depót felépítik. Fülig ér a szánk, remélem, ez a verseny végén is ugyanígy lesz. Megcélozzuk a dobogót, reméljük, sikerül is felállni rá a Rózsaszín-tó partján” – nyilatkozott Szalay a parc fermében. Társa ismét Bunkoczi László lesz, ami már 13 éve járja a sivatagot a pilótával, az Africa Race-en pedig negyedik alkalommal állnak rajthoz.

Még a 2007-es Dakaron versenyzett utoljára kamionnal Afrikában Darázsi Zsolt, aki navigátorával, Szalai Norberttel izgatottan várja, hogy megkezdhessék az idei versenyt. Elmondta, hogy a szűk Monaco-i utcákon nem csak a nézők miatt lehet érdekes a versenyautók terelgetése, hanem azért is, mert akadnak a szakaszon olyan kanyarok, ahol igencsak szűkösen fér el az MAN.
SZJA9967A Qualisport Racing együttese új kamionjukkal vág neki az Africa Racenek, így egy fokkal izgatottabbak voltak a gépátvételt illetően a Scania Qualisport Torpedo miatt, amire az ellenőrök is nagyon kíváncsiak voltak. A csapat pilótája Kovács Miklós, aki két állandó társával, Czeglédi Péter navigátorral és Ács László fedélzeti szerelővel együtt alkotja majd a versenytriót. A tereprally viadal kamionos kategóriájában az évek során megjárták a dobogó összes fokát, 2010-ben ráadásul az első helyet is megszerezte a hatfős stáb. Az Africa Race versenye a klasszikus Dakar-útvonalon halad, Marokkót, Mauritániát és Szenegált átszelve.