A Renault haszonjármű részlege január második hetében, Brüsszelben leplezi le hivatalosan a Kangoo Z.E. (Zero Emission, azaz nulla károsanyag-kibocsátás) következő szériáját.

A nagyon szűkszavú előzetes és a fénykép tanúsága szerint az alapmodell nem változik, vadonatúj viszont az elektromos hajtáslánc: lecserélik a motort is, az akkucsomagot is, így a jelenlegi 170 helyett 270 kilométerre (több mint másfélszeresére) nő a furgon hivatalos szabvány szerinti hatótávolsága. A gyár szerint ez valós felhasználási körülmények között is azt jelenti, hogy elég lesz 200 kilométerenként töltővégre akasztani a dobozos jószágot.

Hasonló fejlesztésen ment át idén a Zoe elektromos kisautó, hogy csak a Renault kínálatánál maradjunk, hiszen pl. a BMW i3 is másfélszeresére növelt kapacitású akkucsomagot vezetett be az év során.

A franciaországi gyártású Kangoo Z.E. jelenlegi, 22 kWh kapacitású Li-Ion akkucsomagja 6-9 óra alatt tölthető fel. A 60 lóerős autó végsebessége 130 km/óra, hasznos terhelhetősége 650 kg.