A 2017-es versenyszezon utolsó tesztje után megmutatta két autóból álló csapatát a Toyota Gazoo Racing, amivel az év elején rendezett neves Dakar-ralin vesznek részt. A csapatot olyan nagy tapasztalattal rendelkező versenyzők segítik, mint Giniel de Villiers vagy Nasser Al Attiyah.

A De Villiers-Von Zitzewitz-páros már 4 éve versenyez a japán márka kötelékében, 2009-ben pedig sikerült nyerniük is, de nem mondható tapasztalatlannak az Al Attiyah-Baumel-kettős sem, hiszen ők Hiluxszal az FIA Tereprali Világkupájában rendre a dobogó felső fokán végeznek. Ráadásul a Dakaron induló versenygép az utóbbi páros bevált autójának továbbfejlesztett változata lesz Red Bull-os köntösbe csomagolva.

A brutálisan kemény terepverseny a jövő év elején rajtol el, és Paraguayon, Bolívián, valamint Argentínán halad át. A Dakar 14 napig tart, ami alatt nagyjából 4800 mért versenykilométert tesznek meg a teljes táv 10 000 kilométeréből. Az eseményt egy darab pihenőnap osztja ketté, de ezzel együtt is a Dakar a világ leghosszabb motorsport eseménye.

Bestcars