A New York-i születésű Tommy Hilfiger még 1985-ben alapította meg divatcégét, ami az egyik legsikeresebb az iparban, dollármilliárdokat hozva tulajdonosának. Ennélfogva nem valószínű, hogy anyagi oka van a tűzpiros, 2003-as évjáratú Ferrari Enzo eladásának.

Bizonyára befektetésnek sem utolsó az ilyen ritkaság, hiszen a hasonló Ferrari csúcsmodellek ára szinte már az első perctől kezdve rohamosan fut felfelé. A LaFerrari elődjéből állítólag először csak 349-et terveztek gyártani, aztán bőven mutatkozott igény többre is, ezért a darabszámot végül 399-re emelték. Mégis 400 gördült le a szalagról, az utolsó darabot 2005-ben egy igen különleges személy, II. János Pál pápa kapta. A vatikáni példányt végül elárverezték, a befolyt összeget természetesen jótékonysági célra használták fel.

imageshandler (4)Tommy Hilfiger eladó Enzója igazi poszterautó, fényezése vörös, a belsőt pedig világosbarna bőr borítja, ráadásul igencsak megkímélt darabról van szó. Csupán 3622 mérföld van az órájában, ami bő 5800 kilométernek felel meg, tehát nem csoda, hogy újszerű állapotban van. Így akár 4 millió dollárt, vagyis több mint 1,1 milliárd forintot is érhet a licitálóknak.

Az olasz márka alapítójáról elnevezett csúcs-Ferrarit 6 literes, szívó V12-es motor hajtja, aminek teljesítménye 7800-as fordulatnál 651 lóerő, maximális forgatónyomatéka pedig már 5500-tól 657 Nm. Hatsebességes váltója F1-technika és 150 milliszekundum alatt zavar le egy váltást, tehát borzasztóan gyors.
Bestcars