Az ügyet kirobbantó Hír TV szerint hárommilliárd forint költségvetési csalásról lehet szó, amelyben a szponzoroktól érkező pénzeket osztottak vissza a támogatóknak.

A nyomozók hét ember előzetes letartóztatását kezdeményezték, a csatorna szerint viszont a gyanúsítottak száma akár a százat is elérheti.

Az eredeti híradás szerint a WTCC-ben (túraautó-világbajnokság) induló egyik magyar pilóta apja az egyik gyanúsított. A Zengő Motorsport pénteki közleményében elismerte, hogy ez nem más, mint idősebb Ficza Ferenc, a csapat pilótájának apja.

“Csapatunk bízik benne, hogy versenyzőnk édesapja mielőbb tisztázódik a vádak alól. Számunkra az út eddig is szabályokkal és törvényekkel volt övezve, más utat pedig nem tartunk elfogadhatónak” – írják, és kiemelik, hogy a pilótáik továbbra is minden támogatást megkapnak.

“Pontosan tudjuk, érezzük most a bőrünkön, hogy ezek az események, hírek, mennyire rombolják az autósport megítélését, és talán a mi megítélésünket is. Ezekből azután olyan szerencsétlen általánosítások következhetnek, amik árnyékában most eredményes hazai autóversenyzők kényszerülnek magyarázkodni, velünk együtt” – folytatódik a közlemény.

Az ügyben Michelisz Norbert, a Honda gyári versenyzője csütörtök esti közleményében jelezte, hogy sem neki, sem apjának nincs köze a csaláshoz.

“A hírekben említett, túraautó-világbajnokságban szereplő pilóta édesapjával kapcsolatban leszögezném, hogy nem az én édesapámról van szó. Emellett fontosnak tartom kiemelni, hogy a támogatóim, a családom és én is minden hasonló jellegű, jogellenes és az autósport megítélését alapjaiban romboló tevékenységtől szigorúan elhatárolódunk. Bízom benne, hogy ezen szomorú történtek senkinek sem csorbítják majd az autósport iránti szeretetét és rajongását” – írta Michelisz.

best-cars