A floridai Haines Cityben senki nem úszhatja meg a büntetést, még akkor sem, ha nagyon közel áll az ügyet vizsgáló rendőrhöz.

Tim Glover rendőr feladatai közé tartozik, hogy ellenőrizze a városban elhelyezett kamerák felvételeit, hogy azok rögzítettek-e szabálysértést. „Küldtem már büntetést a barátaimnak, tűzoltóknak, autópálya-rendőröknek is” – mesélte a 10newsnak.

A szeptember 8-ai felvételen is felfedezett egy autót, amely balra kanyarodott, miközben a lámpa pirosra váltott. „Ismerős volt a kocsi, reméltem hogy nem az enyém, de kisétáltam a parkolóba, ahol a rendszámot ellenőrizve kiderült, hogy mégis az.”

Still1025_00001_1477429495976_6628021_ver1.0

Glover ugyan szemet hunyhatott volna, de feljelentette magát a főnökénél. „Mindig is azt tanultam, hogy vállaljuk a felelősséget, ha valamit rosszul csinálunk és fogadjuk el a büntetést.” Glover elmondta, ezzel arra is fel akarta hívni a figyelmet, hogy az embere tudják, a legtöbb rendőr becsületes és hajlandóak megfizetni az árát, ha hibáznak az ebédszünetben.

A kisvárosi rendőrnek végül 160 dolláros bírságot kellett befizetnie, de a megrovást megúszta, helyette a Jay Hopwood rendőrkapitány megdicsérte a becsületességéért és tisztességességéért.