A Spiegel német hírmagazin szerint ezzel a német szövetségi felsőház legutóbbi ülésén álltak elő, és nemcsak Németországra vonatkozó, hanem teljes európai uniós tiltást akarnak – írta az Index.

A tartományok az Európai Bizottságtól akarják kérni, hogy tegye elérhetővé “az emissziómentes közlekedést”. A rendelkezést minden politikai oldal támogatja, már ami a tartományok vezetését illeti.

A Zöldek a parlament jóval nagyobb hatalommal bíró alsóházában is egy hasonló tilalom keresztülvitelét akarják elérni. Erre már csak azért is szükség lenne szerintük, hogy be lehessen tartani a párizsi klímaegyezményt, amely radikális kibocsátáscsökkentést helyez kilátásba a Föld éghajlati viszonyainak stabilizálása, illetve a globális felmelegedés mérséklése végett.

A dolog azért is külön érdekes, mert az autóipar a német gazdaság egyik legfontosabb pillére, és a német gyártók egy-két kivételtől eltekintve nem az energiatakarékos és elektromos autóikról híresek. A tiltás támogatói szerint azért is lenne szükség a szigorra, hogy ezzel is jobban rákényszerítsék a Volkswagent, a Mercedest és a többieket, hogy komolyabban vegyék az elektromos autók fejlesztését.