A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság orgazdaság és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt eljárást folytatott L. Mihály és társai ellen.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2014. június 30-án, mely szerint egy győri családi ház udvarában lopott Cadillac típusú személygépjárművet tárolnak. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a gépkocsi valóban lopott, illetve az alvázszámát erőszakos úton megváltoztatták, és a járművet az eredeti azonosítója alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság körözi. A nyomozásban gyanúsítottként hallgatták ki S. Jánost, L. Mihályt és K. Csabát.

Később a nyomozók újabb gyanúsítottakat hallgattak ki, és lefoglaltak négy Volkswagen, egy Volvo, egy Peugeot és egy BMW X5 típusú személygépkocsit. A járművekről a rendőrök megállapították, hogy azok bűncselekményekből származtak, közülük több hazai és nemzetközi körözés alatt állt lízingcsalás és lopás miatt.

Az elkövetők hamísított külföldi hatósági engedélyekkel helyezték a kocsikat Magyarországon forgalomba. Kiderült az is, hogy az adásvételi szerződések szintén hamisak voltak. A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy a járművek alvázszámait erőszakos módszerekkel megváltoztatták.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság L. Mihály 39 éves, K. Csaba 46 éves győri és O. Iván 35 éves nyergesújfalusi lakosok ellen orgazdaság és közokirat-hamisítás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége, Sz. Róbert 40 éves győri lakos orgazdaság bűntette, S. János 33 éves abdai, Sz. András 41 éves győri, N. Andor 50 éves budapesti, K. István 37 éves vépi lakosok ellen orgazdaság és közokirat-hamisítás bűntette, H. Gy. József 55 éves szombathelyi és N. Ádám 25 éves győri lakosok ellen közokirat-hamisítás bűntette, míg K. Borbála 42 éves abdai lakos ellen hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt folytatott nyomozást befejezte. és az iratokat a napokban  vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Forrás: Police.hu
Kapcsolódó címkék: autólopás autótolvaj rendőrség