Mitsubishi Lancer Evolution – kevés modell ért el olyan ikonikus státuszt az autótörténelemben, mint a japán gyár alsó-középkategóriás sportmodellje. Az utcai versenyautó legendája a végéhez közeledik, a rajongók sírással küszködnek, de hogy valami jó is kijöjjön a fájdalmas búcsúból, a Mitsubishi észak-amerikai importőre elárverezi a modell rendelkezésükre bocsátott utolsó példányát.

Az eBay-en zajló aukció magyar idő szerint ma délután hat órakor ér véget, a végső vételár teljes összegét a Feeding America elnevezésű, éhezés ellen küzdő jótékonysági szervezetnek ajánlották fel.

A Mitsubishi Lancer Evo Final Edition 303 lóerős, kétliteres turbómotorral, ötfokozatú kézi sebességváltóval és egyedi hangolású futóművel búcsúzik a hívektől. A modell fékjeit a Brembo, lengéscsillapítóit a Bilstein, rugóit az Eibach szállította, Kívülről könnyű felismerni feketére festett alumínium tetőlemezéről, sötét krómozású felnijeiről, gyöngyházfehér festéséről. Az utastérben fekete tetőoszlopok és tetőkárpit, sorszámozott középkonzol, piros varrású kormány, váltógomb és sportülések emlékeztetnek a modell dicsőségére.

2015_Lancer_Evolution_FE_12

Az árverés jelen pillanatban az alapár több mint kétszeresénél, 70 ezer dollár fölött, azaz közel 20 millió forintnál jár. Az aktuális állást, illetve a végső árat itt ellenőrizheted.