Kína leginkább a másolási botrányokról és az egyre sikeresebb autóipari próbálkozásairól híres, azonban akadnak olyan műveik is, amik komoly konkurenciát teremthetnek például a Teslának. Ilyen a Quiantu K50 elektromos sportkocsi, amit Amerikában is szeretnének forgalmazni.

A forma már egyértelműen saját alkotás, de jól látható, hogy tudat alatt a tervezőkben még élesen élt különböző európai sportautók képe, mint a Veyron vagy az Audi R8, de nem nehéz felfedezni benne egy-két csipet ferraris vagy Aston Marinra hajazó vonalat. A kétüléses K50 beltere pedig az állított tabletre emlékeztető középkonzollal pedig csalhatatlan jele egy újabb kölcsönvett ötletnek. Teljesítménye 400 lóerő, maximális nyomatéka 650 Nm, amivel 5 másodperces százas sprintre képes. Persze, ilyen használat mellett már tarthatatlan a 200 kilométeres hatótáv.

qiantu-k50-eventLu Qun, a cég elnöke szerint az Egyesült Államok piaca kellően nyitott ahhoz, hogy befogadja a terméket, már csak azért is, mert jóval olcsóbban adnák, mint egy Teslát.