Az elmúlt hetekben sokat olvashattunk a Tesla autonóm mobilitási rendszerével kapcsolatban felmerült botrányokról és kétségekről: egy autós életét vesztette, mert autója nem ismert fel egy közeledő kamiont, egy másik család Teslája felborult, amiben az eredeti (később cáfolt) gyanúk szerint szintén szerepet játszhatott az önműködő vezetési rendszer.

Most a másik oldalról érkezett egy biztató hír, amely pont olyannak mutatja be a technológiát, amilyennek mindannyian látni szeretnénk.

Egy 37 éves amerikai ügyvéd tüdőembóliát szenvedett Tesla Model X szabadidőjárműve volánja mögött. Iszonyatos mellkasi fájdalmak közepette felhívta feleségét, szólt neki, hogy kórházba megy, majd rábízta magát a járműre.

A mintegy 35 kilométeres úton állítólag végig a Tesla autonóm rendszere vezette a kocsit, a sofőrnek csupán a végső parkolásban kellett közreműködnie, majd besétálnia a recepcióra.

A férfi állítja, hogy miközben a fájdalomtól vonaglott, esélye sem lett volna biztonságosan megtenni a hosszú utat, a Tesla azonban a helyzet magaslatán állt.

Bízunk benne, hogy a vállalat ugyanúgy alaposan kivizsgálja majd az állítások valóságtartalmát, mint ahogy tette a számára elmarasztaló hírek esetében – ha tényleg ez történt, az felgyorsíthatja az autonóm mobilitási rendszerek társadalmi elfogadását.