Jól indult a Honda hétvégéje Vila Real-ban, a pénteki teszten Michelisz Norbert nyert, a szombati szabadedzésen pedig az első három helyet birtokolta hondás pilóta, de a második edzés végére is sikerült ebből két helyet megtartani. Csak  José María López tudta megelőzni a Michelisz, Monteiro párost.

Az első időmérő körök után Norbi állt az élre 1:57,317-es  idővel, de ez közel sem volt a maximum, bizonyítja ezt az is, hogy hat tizeddel volt gyorsabb a korábbi szabadedzésen, most azonban ez az idő is elég volt a továbbjutáshoz, így – csupán egy gyors körrel – a negyedik helyen jutott tovább a Q2-be.

562339

Michelisz azonban az első Q2-es idejével három ezreddel megjavította a hétvége során futott addigi leggyorsabb körét, 1:56,696-tal a második helyre tagozódott be a közel három tizeddel gyorsabb Huff és a két tizeddel lassabb Muller közé. A citroenes López egy megcsúszás követően a falnak ütközött, utolsó pillanatban futott egy olyan kört, amivel a harmadik helyen továbbment a Q3-ba. Norbinak nem volt szüksége javításra ahhoz, hogy a legjobb ötben végezzen. Negyedik helyen állt, mégis összejött neki a harmadik hely, mert López nem tudta befejezni a körét, Huff nagyot hibázott. A pole pozíciót a hazai pályán versenyző Monteiro szerezte meg.

Michelisz Norbert három ponttal gazdagodott az időmérőn, a nyitó futam magyar idő szerint vasárnap 16:05-kor kezdődik.