Közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indított eljárást  a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság egy 37 éves szerb állampolgárral szemben – számol be a Police.hu.

Az M1-es autópályán Budapest felé, a belső sávban haladt egy német állampolgár egy Volvóval, szerdán kora este. A gépjármű vezetője Tata térségében a belső sávban egy kamion mellett haladt, amikor mögötte egy nagyobb sebességgel közeledő járműre lett figyelmes.

Életveszélyes ámokfutó az M1-esen 1
Életveszélyes ámokfutó az M1-esen 2

Életveszélyes ámokfutó az M1-esen

Életveszélyes ámokfutó az M1-esen

Életveszélyes ámokfutó az M1-esen 6
Életveszélyes ámokfutó az M1-esen 7
Életveszélyes ámokfutó az M1-esen 8
Fotó megosztása:

A hátulról érkező Kia vezetője veszélyes követési távolságot tartva, szándékosan nekiütközött az előtte haladónak. Majd  miután az előtte haladó mellé érkezett, őt folyamatosan az úttest jobb szélére szorította gépjárművével.

Az autópályán történő haladásuk során a gyanúsított még oldalról is, több alkalommal szándékosan nekiütközött a Volvónak,  ezzel veszélyeztetve a benne ülők életét és testi épségét. A Kia vezetője egy másik járműnek is nekiütközött az autópályán, és járműve működésképtelenné vált.

A helyszínre érkező rendőrök a ellenőrizték a Kiát vezető 37 éves szerb férfit, akinél ittasság gyanúja is felmerült.  Őt előállították és kihallgatását követően őrizetbe vették.