bill22n-3-web

Derrick DeAnda egy pillanatig sem gondolkodott, amikor az autópálya szélén meglátta a felborult kisbuszt. Odarohant, betörte a szélvédőt, és kiszabadította a bent rekedt férfit és három gyermekét.

Mindez tavaly szeptemberben történt, és DeAnda nem is számított arra, hogy jó tettéért bármit is kapjon. Most azonban megérkezett jutalma, bár nem olyan volt, mint elképzelte: a mentőszolgálat kiszámlázott neki 143 dollárt (40 ezer Ft) elsősegély címén.

A férfi valóban beszélt a mentősökkel a helyszínen: miután megvágta a karját, kért egy palack vizet az ápolóktól, akik megmérték a pulzusát, és útjára engedték. Csakhogy ezzel hivatalosan pácienssé vált, és a pácienseket nem csak azonos színvonalú ellátás illeti meg, de azonos költségeket is kell viselniük, mondta a körzeti mentőszolgálat vezetője, Mike McLaughlin.

„28 éve dolgozom, és még soha nem találkoztam ilyen esettel. A számla megfellebbezhető, és mi igazán szeretnénk, hogy Mr. DeAndának ne kelljen kifizetnie ezt a pénzt, de ehhez végig kell járnia a hivatalos utat.”

A férfi felháborítónak nevezte az esetet, és mindenképpen a díj eltörlését fogja kérni. Ennél nagyobb gond viszont szerinte, hogy ezzel arra biztatják az embereket, hogy segítségnyújtás nélkül menjenek tovább, ha hasonló balesetet látnak.