Az Egyesült Királyságban lévő Huddersfield közelében, az M62-es autópálya kellős közepén, igazi angol vidéki házban él egy család. Az 1983-ban róluk készült dokumentumfilmet csak mostanában fedezte fel az internet népe. Innen hamar kiderült, hogy persze, nem a ház épült az aszfaltcsíkok közé, hanem éppen fordítva.

A történet szerint a ’60-as években, amikor az út építését megkezdték, a tulajdonos Ken Wild semmi áron nem adta oda a földjét, ezért a mérnökök kénytelenek voltak úgy tervezni az autópályát, hogy kikerülje Wild-ék telkét. Idő közben azonban az is kiderült, hogy valójában nem emberi makacsság, hanem egy geológiai sejátosság miatt maradhatott itt a ház, az autópályát tervezők ugyanis nem tudtak volna mit kezdeni a föld sajátos adottságaival, így ezt a szakaszt egyébként is ki kellett volna valamilyen módon kerülni.

“Kint a zaj könyörtelen, bent viszont éppen olyan békés és barátságos, mint bármelyik parasztház” – mondta a tulajdonos, aki hozzátette, hogy sok balesetet láttak már az eltelt évek alatt, volt olyan is, hogy egy kamion borult be a kertjükbe.