Már a második szabadedzésen is vizes volt az aszfalt Moszkvában, az időmérőt pedig már heves esőzés előzte meg, ami mint mindig, ezúttal is megkeverte az előzetes esélyeket. Ahogy arról Michelisz Norbert is írt blogjában (“Egyértelmű Honda, Citroën fölényre számítok”), a papírforma szerint a francia és a japán márka pilótáinak kellett volna az időmérőn kibérelniük a Q3-as helyeket Oroszországban. Ehhez képest az esélyesek közül csak egyvalaki került be a vizes aszfalton a kvalifikáció harmadik szakaszába: Michelisz Norbert.

Persze Norbi számára sem volt sétagalopp az út a legjobb ötbe. A Q1 leintése előtt hét perccel a magyar pilóta legjobb időeredménye csak a 12. helyre volt elég, amivel éppen csak, hogy tovább jutott volna. Michelisz persze nem bízta a véletlenre a dolgot, futott még két gyors kört: előbbivel a kilencedik, utóbbival már a negyedik helyre lépett előre, így végül a legjobb hondásként ment tovább a Q2-be. Norbi ekkor nyolc-kilenc tizeddel volt gyorsabb világbajnok csapattársánál, Rob Huffnál!

A Q2 kezdetekor továbbra is erős esőzés áztatta a pályát, Huff próbált új íveket felfedezni, amelyeken jobb a tapadás, ám nem járt sok sikerrel, hiszen a 11. helyen zárt, így a fordított rajtrács sem segít rajta a holnapi futamokon. Monteiro egy hellyel és sokkal jobban járt, mivel az ő 10. pozíciója azt jelenti, hogy a Nyitó futamon a pole-ból rajtol majd. Ennek ellenére a portugál bosszús volt, mint mondta, nem ez volt a célja, és a legjobb körén forgalomba keveredett, ezért nem volt esélye a Q3-ra. Arra, ami a legjobb hondásként egyedül Michelisz Norbertnek jött össze, aki a negyedik helyen jutott be a végjátékba.

Ott Norbi sajnos kb. egy másodpercet rontott a Q2-es idején, amivel az ötödik helyen zárta az időmérőt. Ezért máris bezsebelt egy pontot, a vasárnapi Nyitó futamon pedig a hatodik, míg a Fő futamon az ötödik helyről rajtol majd jó esélyekkel. Ezután a MAC3 csapatidőfutamon is a Lada dominált, mögöttük a Honda hármasa lett a második, a Citroën a harmadik.

A hétvége programja vasárnap 11:15-től aNyitó futammal folytatódik.