175 kanadai dollárra, azaz 38 ezer forintra büntették azt az autóst, aki egy kanadai nagyvárosban egy közlekedési lámpánál állva kicsatolta biztonsági övét, hogy néhány dollárt adjon egy rászorulónak.

Miután a Dane Rusk nevű autós előkotorta zsebéből az aprót, és kidobta azt a járdára, újra becsatolta övét, és tovább hajtott. Egy sarokkal odébb azonban megállította őt egy rendőr, és megbírságolta.

Ekkor derült ki, hogy a hajléktalannak tűnő férfi valójában álruhás rendőr volt, akit megfigyelőnek helyeztek el a kereszteződésnél.

„A kereszteződések rendkívül veszélyes forgalmi csomópontok, ezért a közlekedési kihágások megfigyelésével és megelőzésével igyekszünk csökkenteni a balesetek kockázatát.” – mondta később a rendőrség szóvivője.

Dane Rusk szerint viszont egyszerűen csapdába csalták. „Ott állt egy civil ruhás férfi, kezében egy kartonlappal, rajta felirat, pont mint  a kéregetők.”

Talán jobb lett volna, ha az autós el is olvassa a táblát. Azon ugyanis az állt: ’Nem vagyok leégve, nem vagyok éhes. Szép napot!’