Hatalmas, 20 colos keréktárcsák dinamikus rajzú küllőzettel, bőr sportülések, Alcantara borítás a középkonzolon, szélesített kerékívek, Porsche emblémával varrott fejtámaszok – a Cayenne Platinum Edition megadja a módját, az új csomag határozottan dinamikus megjelenést kölcsönöz a nagy szabadidőjárműnek.

Ez persze kicsit csalóka: a korlátozott ideig elérhető modellváltozat ugyanis nem kifejezetten a menetdinamika javítását célozza, sokkal inkább a biztonsági és kényelmi felszereltségen javít. Alapáras például az adaptív bixenon fényszóró, a változó áttételű kormánymű, valamint a parkolóradar grafikus megjelenítéssel. Minden tükör elektrokróm, a hátsó ablakok sötétítettek.

 

Jó dolog a sötét, de még jobb a fény, így egyedi, megvilágított küszöbbetéteket is tartalmaz a pakk. Alapáras még a Porsche PCM multimédiás rendszere online navigációval és BOSE audióval.

A Platinum Edition kétféle motorral kérhető: a 262 lóerős 3.0 V6 dízellel vagy a 416 lóerős S E-Hybrid konnektoros hibrid változattal (utóbbihoz állóhelyzeti fűtés is jár szériában).

A pontos felszereltség piactól függően változó, a Platinum Edition modellek értékesítése júniusban veszi kezdetét.

Porsche Cayenne Platinum Edition