A Cayenne S E-Hybrid révén a Porsche robbantott először, és kínál konnektoros hibrid hajtásláncot a prémium szabadidőjárművek szegmensében. Az újdonság 10,8 kWh kapacitású LiIOn akkuja legfeljebb 36 km-es full elektromos hatótávolságot biztosít, ilyenkor 125 km/óra a végsebesség. Hibrid üzemben 243-mal képes haladni a hagyományos hibrid elődénél kétszer erősebb (47 helyett 95 lóerős) villanymotorral szerelt, 416 LE rendszerteljesítményű, 590 Nm rendszernyomatékú hibrid modell. 

Jobb menetteljesítmények, kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás, látványosabb formaterv: bemutatkozott a felfrissített, PHEV hajtáslánccal gazdagított Porsche Cayenne.
Jobb menetteljesítmények, kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás, látványosabb formaterv: bemutatkozott a felfrissített, PHEV hajtáslánccal gazdagított Porsche Cayenne.

3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű!

Jobb menetteljesítmények, kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás, látványosabb formaterv: bemutatkozott a felfrissített, PHEV hajtáslánccal gazdagított Porsche Cayenne.
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 16
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 17
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 18
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 19
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 20
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 21
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 22
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 23
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 24
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 25
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 26
Fotó megosztása:
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 27
A 333 lóerős, kompresszoros V6-os motor az elektromos támogatásnak köszönhetően átlagosan csupán 3,4 liternyi üzemanyagot igényel 100 kilométeren – a konnektoros hibridek esetében a hivatalos fogyasztási adatokat még inkább óvatosan kell kezelni, mint a hagyományos belső égésű motorral szerelt gépkocsiknál, de mindenesetre lenyűgözően hangzik az érték, aztán majd meglátjuk, mit tud a valóságban a modell. 
Az már biztos, hogy a Posche megvalósította a lehetetlent, és kb. 1000 euróval olcsóbban adja majd a konnektoros hibrid verziót, mint az eddigi normál hibridet. 
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 28
Az E-Hybrid hajtáslánc a legfontosabb,de nem egyetlen újdonsága az aktuális modellfrissítésnek. Kapott például egy vadonatúj, 3,6 literes V6-os biturbó motort a modell; ez elődjének 400 lóereje helyett 420-at tud, a széria Tiptronic S sebességváltóval 5,5 másodperc alatt gyorsul százra az autó, míg a korábbi Cayenne S modellnek ehhez 5,9 másodpercre volt szüksége. 
Hasonló változásokat mutat a többi motor is. A Porsche Turbo az eddigi 500 helyett 520 lóerős, 4,7 helyett 4,5 mp alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 279 km/órára nőtt (+1 km/óra). A háromliteres dízelmotor fogyasztása 6,8 literre csökkent, míg a V8-as dízel 385 lóerejével és 850 (!) Nm nyomatékával 5,4 mp alatt éri el a 100 km/óra sebességet.
(a kétféle dízel és a Turbo) régi formáját hozza. 
A megújult Cayenne futóművét kényelmesebbre hangolták, megőrizve dinamikus jellemzőit. 
3,4 litert fogyaszt az új Porsche szabadidőjármű! 29
Mivel a második generációs Cayenne-ből eddigi rövid élete alatt több fogyott, mint az első szériából hat év alatt, a Porsche nem változtatott lényegesen a modell karakterén, annak ellenére, hogy például a teljes orrszerkezetet átdolgozták. A lökhárító sarkaiban vadonatúj légterelő peremek adagolják az intercoolerek felé a levegőt. Szintén új a 918 Spyder stílusában megrajzolt, négy LED-ből álló nappali világítás, amelyet a szériafelszereltségű bixenon fényszóró egyik eleme köré rendeztek. A Cayenne Turbo alapkivitelben kínálja az adaptív LED-es fényszórót. Megújult az oldalfal vonalvezetés, újak a hátsó részletek, beleértve a lámpatesteket és a kipufogókat is. 
A beltérben elsősorban a vezető környezet változott; a vadonatúj, váltófüles kormánykerék ugyancsak a 918 Spyder stílusát követi. A hátsó ülések komfortosabbak lettek, ráadásul mostantól akár szellőztetéssel is kérhetők.
a videó a hirdetés után indul