Először idén februárban írtunk az Opel Mokka ráncfelvarrásáról. A műtét mostanra lezajlott, a páciens jól van, annyira, hogy mától a márkakereskedésekben várja az érdeklődőket.

Az autó felszereltsége határozottan gazdagabb lett: OnStar asszisztens szolgáltatás, érintőképernyős infotainment rendszer, és ortopéd szakorvos által jóváhagyott, ergonomikus ülések (akár a vezető és az utas oldalán is) várják a vásárlókat.

A Mokka X fedélzetén wifi hotspot, okostelefonos integráció és kormányfűtés is gazdagíthatja a vezetés élményét.

A modellfrissítés fontos hozománya az opciós kanyarkövető LED fényszóró, amely a menetkörülményektől függően kilenc eltérő fénypászmamintázattal (beleértve az angliai fordított üzemmódot vagy a piros lámpánál aktiválódó energiatakarékos üzemet) képes megvilágítani az utat.

A további opciós vezetőtámogató rendszerek között jelzőtábla-felismerést, sávelhagyás-gátlást, követésitávolság-kijelzést, ráfutásos balesetre figyelmeztetést találunk.

Opel-Mokka-X-299148

A modell új csúcsmotorja az automata váltóval és összkerékhajtással társított, 152 lóerős, 1,4-es közvetlen benzinbefecskendezéses turbómotor, amellyel 9,7 mp alatt gyorsul 100 km/órára az autó, végsebessége 193 km/óra, átlagos üzemanyag-fogyasztása pedig 6,5 l/100 km.