Napsütéses időben, szorosan egymás mögött gurult ki a teljes WTCC-mezőny a kivételesen 60 perces időmérő edzésre. Tavaly a legjobb köridőt (8:37.327) José María López érte el, ettől a hétvégén Yvan Muller csütörtöki teszten futott 8:39.950-es leggyorsabb köre még messze elmaradt.

Az edzés elején López (8:43.238) állt az élre, őt Muller, majd Michelisz Norbi követte. Rob Huff a reggeli szabadedzésen elszenvedett kisebb koccanást kiheverve ott volt a pályán, sőt a 7. helyen kezdett, megelőzte a 12. időt autózó Tiago Monteirót.

Egy gyors kör után a teljes WTCC-mezőny visszament a bokszba, teret adva az ETCC-s pilótáknak. Az edzés időtervét egy kicsit megborította Ulrike Krafft balesete, amely miatt az időmérőt a 35. percben piros zászlóval meg kellett szakítani. A 20-25 perces várakozást követően a WTCC-s versenyzőknek egy-két gyors kör megtételére maradt még idejük.

A szünetet követően López tovább gyorsult, 8:38.229-cel megfutotta a hétvége legjobb idejét. Huffnak és Monteirónak is sikerült feljebb kapaszkodni, előre ugrottak az ötödik helyen álló Michelisz Norbert mögé (6. és 7. pozícióba). A hétvége és a mezőny egyik üde színfoltja, Tom Coronel beékelődve a Citroënek közé a harmadik helyre ért fel.

Hugo Valente tíz perccel a leintés előtt szenvedett balesetet. Kocsija – ugyanott, ahol tavaly Norbié – megpördült, majd nekicsapódott a falnak. A történtek miatt nála jobban csak Nick Catsburg bosszankodhatott, akinek emiatt a gyors körében vissza kellett kicsit vennie a tempót.

Egy perccel a vége előtt Norbi futott még egy gyors kört, amelynek során Coronellel csatázott a harmadik helyért. Végül ebben a küzdelemben alulmaradva a negyedik helyen intették le. A Honda másik két versenyzője Norbi mögött futott be: Huff a 8., Monteiro pedig a fordított rajtrács pole pozícióját jelentő 10. rajthelyet szerezte meg. López a végén még ment egy hihetetlen tempójú kört, 8:35.541-es idejével jócskán megjavította a tavalyi időmérőn futott legjobb eredményét is.

Michelisz Norbert a negyedik helyével két pontot gyűjtött be az időmérő során, holnap pedig a főfutamon a 4., a nyitófutamon a 6. helyről vághat neki a háromkörös versenynek.

nurburgring_idomero_edzes_fin