Kínálhatnak a vevőknek alumíniumot, karbonlemezt vagy akár márványt, a fa mégiscsak mértékadó marad az autóipari dekorációk terén. Persze nem mindegy, hogy milyen fából van az a panel, mint ahogy az sem, hogy mit csinálnak ezzel a természetes anyaggal, mielőtt lakkréteg alá rejtik: a Bentley pekingi standjának látogatói pontosan tudják, miről beszélünk, nektek meg megmutatjuk most.

Bentley Bentayga by Mulliner

  Amíg a Rolls-Royce Cullinan meg nem érkezik, a Bentley Bentayga képviseli a luxus felülmúlhatatlan csúcsát a szabadidőjárművek között. A csúcs persze csak akkor marad csúcs, ha egyre magasabbra emeljük a lécet, mint mondjuk most. Az egyetlen példányban megálmodott és elkészített Bentayga by Mulliner a gyár kézműves gurujainak a kézügyességét dicséri. A tízféle fából készült, harminc különálló elemből összeállított intarzia azt a szubtrópusi rengeteget hivatott megjeleníteni, amely a Bentayga nevét ihlette – hogy tetszik-e vagy sem, egyéni ízlés dolga, de tény, hogy a légzsák nyitása után már soha nem lesz ugyanolyan ez az autó.

Mulsanne Extended Wheelbase First Edition

Bentley Mulsanne First Edition Olyan is van persze, hogy az embernek nem kell különlegeset alkotnia ahhoz, hogy kapkodjanak a munkájáért: elég, ha megfelelően ritka nyersanyagot választ. Ez történt a mindössze ötven darabban készülő Mulsanne Extended Wheelbase First Edition, pontosabban annak néhány szerencsés példánya esetében. A Bentley-nek egy zártkörű árverésen sikerült megszereznie egy 350 éves angol diófa egy darabját. A fáért állítólag kimondhatatlanul sok pénzt fizettek, az aukciós ház csupán annyit közölt, hogy az összeg világrekord volt a maga nemében – becsülje hát meg magát az a maroknyi vásárló, akinek ebből a nemes, pótolhatatlan anyagból készült az az asztalka, amelynek méretre vágott rekeszei színezüst tükröt, hajkefét és fésűt rejtenek, mintha Csipkerózsika-álomban lennénk. Bentley Mulsanne First Edition (1) A többi First Edition-ügyfél mezei kőrisfa asztalkával kell hogy beérje; az exkluzivitás égető hiányát nyilván komoly árkülönbséggel enyhíti a Bentley.