Ficza Ferivel és Nagy Danival rajtolnak el Zengőék idén a WTCC-ben. A rosszabb hír viszont, hogy benne van a pakliban, hogy csak Ficza autója készül el a startra, de a csapat gőzerővel dogozik, hogy mégis sikerüljön két autóval felállni a rajtrácsra a francia szezonnyitón. A 19 éves Ficza Ferenc mire jogsiért mehetett, addigra hat hazai gyorsasági bajnok címet húzott be. Mondjuk, a léc magasan volt a családban, édesapja 11-szeres bajnok, igazi old-scool versenyző. Ficza tudja, mire kell hajtani, tavaly a Hungaroringen ETCC futamot nyert, volt is tombolás a nézőtéren, tuti elkíséri egy életre.

Ficza Feri Spában, SEAT Leon Eurocup

Nagy Dániel a 17 éve alatt két címet szerzett az RCM Suzuki Kupában, 17 évesen ő is kétszeres bajnok volt, ám ennél is nagyobbat villantott tavaly a Red Bull Ringen, a TCR futamon. Soha nem vezette azt a SEAT-ot, amiben ült, de végül a harmadik időt futotta a kvalifikáción, és a legjobb SEAT-os lett. Imádták a versenyzők és az újságírók is. Mesébe illő sztori volt.

Így előz Nagy Dániel a Suzukival

“Nagyon fontos részlet, hogy a tavalyi autóval indulunk, vagyis az idei fejlesztéseket nem hívjuk le, leginkább tanuláshoz kell most a technika. Akkor lenne most értelme a legfrissebb specifikációjú autót üzemeltetni, ha ki is tudnánk használni valósan a benne rejlő teljesítményt. Ahhoz pedig minimum az kellene, hogy mindenki, mindenkivel összeszokjon. A munka most kezdődik, tudjuk, hogy hamar össze fogunk rázódni.” “Ez a technika szerethető villantásokra lesz igazán alkalmas. Ez nem azt jelenti, hogy már fel is adtuk, dehogy! Csak nézzük reálisan a dolgokat. Most az összes 2016-os autótól tartanunk kell elsőre, így már érthetőbb, hogy miért lesz bravúr, mondjuk egy pontszerzés.” – olvasható a csapat honlapján.