Ahogy a világ minden rendőrségének, az ausztrál zsaruknak is megvannak a maguk nagyteljesítményű elfogó járműveik. A sydney-i rendőrök jelenleg módosított fékrendszerű Holden Commodore SS (6,2 V8, 413 LE, 570 Nm) és Ford Falcon XR6 Turbo (4.0 sorhatos, 367 LE, 533 Nm) típusokat használnak erre a célra, de mivel Ausztráliában sorban zárnak be az autógyárak, kénytelenek alternatívák után nézni.

A lehetséges jelölteket, köztük a Ford Mustang meg nem határozott (jó eséllyel az 5.0 V8) típusát kíméletlen teszteknek vetették alá a rendőrség vezetéstechnikai pályáján. A klasszikus sportkocsi jól teljesített, ám mintegy három perc nyúzás után túlmelegedett az automata váltó, a kocsit szervizbe kellett szállítani. A teszten legalább egy másik gyártmány, egy közelebbről meg nem nevezett Volvo (jó eséllyel az alább látható S60 Polestar típus) is részt vett, tudomásunk szerint ez sikerrel teljesítette a terheléses próbát.

A Ford egyébként akár fel is lélegezhet, hogy az ausztrál rendőröknek nem kell szállítania: a civil vásárlók így is vadul ostromolják a kereskedéseket a Mustang miatt, amelyre immár 18 hónapot kell várnia a vásárlóknak.