Tavalyra jutott a Civic Type-R, az ideit letudja az NSX európai bevezetésével, de már 2017-re is talált magának programot a Honda: egy év múlva vezetik be Európába az új generációs ferdehátú Civicet. Az autóról vajmi keveset lehet még tudni, mindössze a mellékelt grafikát közölte a gyár.

Az jól látszik, hogy a szokásos angliai üzemben gyártandó Civic, amely az eddigiektől eltérően az észak-amerikai piacokra is eljut (ott jellemzően kupé és szedán formában fedi le az igényeket a modell), komoly hasonlóságot mutat a jelenlegi, második generációs “űrhajó-Civickel”: megmarad a hátsó szárnyacska alatt folytatódó szélvédőcsonk, és a kacsafarok-far sarkaiba biggyesztett lámpatestek.

Ugyanakkor a diffúzorlemezbe applikált, öblös ikerkipufogó, és a széles kerékdobok tanúsága szerint a Civic-tanulmány inkább lesz a Type-R, mint az alaptípus előfutára.

Jön a vadiúj Civic, nagyot durran! 2 A Civic-prototípus mellett a üzemanyagcellás Clarity, az idei évtől Európában is megvásárolható Honda NSX szupersportkocsi, valamint egy egyedi kiegészítőkkel megbolondított, új generációs Jazz lesz majd látható a márka genfi standján.