A WTCC magyar versenyzője ismét elnyerte a Yokohama Drivers’ Trophyt.
A WTCC magyar versenyzője ismét elnyerte a Yokohama Drivers’ Trophyt.

Michelisz a gyári Hondához igazolt

Michelisz a gyári Hondához igazolt

A WTCC magyar versenyzője ismét elnyerte a Yokohama Drivers’ Trophyt.
Lámpafényes pályán is jól ment
Fotó megosztása:
Korábbi meg nem erősített hírek szerint Michelisz Norbert már novemberben aláírta szerződését a Honda gyári csapatával, szerdán hivatalosan is bejelentették az alakulat új felállását. A megújult gárdában csak Tiago Monteiro maradt tavalyról, a Honda Rob Huffot is leigazolta a Ladától.

Michelisz eddigi legjobb eredményét 2014-ben érte el a WTCC-ben, akkor az összetett negyedik helyén végzett. Tavaly a privát versenyzők számára kiírt Yokohama-kupában végzett az élen.

A megújult Civic versenyautót várhatóan március 1-jén, a Genfi Autószalonon mutatja be a Honda.

“Nagyon köszönöm Zengő Zoltánnak és a teljes csapatnak az elmúlt évek közös munkáját, a tőlük kapott áldozatos és profi támogatást, amely versenyzői pályafutásomat ilyen magasságokba emelhette” – mondta Michelisz.

“Izgalommal tölt el, hogy a Honda gyári pilótájaként, a JAS Motorsport színeiben indulhatok. A Zengő Motorsportnál már az elmúlt három szezonban is Hondával versenyeztem, aktívan együttműködve a gyári csapattal, így a közös munka során rendkívül szoros viszony alakult ki közöttünk. Az összefogásnak köszönhetően több futamot is nyertem, és tavaly a Yokohama-kupa győzteseként zártam az évadot. Hálás vagyok a Hondának, hogy bizalmat szavazott nekem, és remélem, hogy méltón viszonozhatom ezt az idei szezonban.”

A Zengő Motorsport Michelisz nélkül is folytatja. “Az elmúlt hetekben megható volt látni, hogy ennyien versenyeznének velünk szívesen. Bajnokok, feltörekvő fiatalok, sokan külföldről is. Mégis azt érezzük, amíg lehet, ki kell tartanunk a magyar tehetségek mellett, így lenne kerek a történet. Persze, ha minden bukik, az életösztön diktálhat mást, ha ott akarunk maradni az elitben” – írta honlapján a Zengő Motorsport.

“Az autó elérhető, és hitünk is van! Hiszünk továbbra is a magyar fiatalokban, és hiszünk a tehetségekben, és mint tudjuk, egy Norbinál is gyorsabb versenyző megszületett valahol. Na, őt keressük! A jó hírem pedig, hogy közösen. Norbi vállalta, hogy szakmailag a csapattal marad, vagyis konzultációkkal fogja segíteni versenyzőnket, aki majd öt-hat év múlva egy újabb generációt csábíthat a Ringre.”