A negyedik helyen zárta a hétfői, hatodik szakaszt, összesítésben pedig továbbra is a 8. helyen a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Afrika Race nemzetközi tereprali-versenyen.
Az Opel Dakar Team tájékoztatása szerint az első mauritániai versenynapon 617 kilométer volt az össztáv, ebből 174 kilométer a mért szakasz.
A rendkívül gyors etapon gyakran 180-190 kilométeres óránkénti sebességgel haladtak a járművek, ami ilyen nehéz körülmények között egyáltalán nem megszokott. A magyar egységnek ez nem okozott gondot, így eddigi legjobb részeredményét produkálta. 
Húzós szakasz után is jó helyen a magyarok Afrikában 1
Húzós szakasz után is jó helyen a magyarok Afrikában 2

Húzós szakasz után is jó helyen a magyarok Afrikában

Húzós szakasz után is jó helyen a magyarok Afrikában 6
Húzós szakasz után is jó helyen a magyarok Afrikában 7
Húzós szakasz után is jó helyen a magyarok Afrikában 8
Fotó megosztása:
Húzós szakasz után is jó helyen a magyarok Afrikában 9
Szalay Balázs elmondása szerint a nagy tempó miatt a hétfői nap ugyanolyan fárasztó volt számukra, mint egy 450 kilométeres pálya.
“Nagyon-nagyon gyors szakasz volt, emiatt annyira észnél kellett lenni, hogy szinte rágörcsöltek az ujjaim a kormányra” – mondta Szalay, aki azt is elárulta, a cél előtt három kilométerrel eltévedtek, de ez összességében nem változtatott a helyezésükön.
“Nem szeretem, amikor egy terepralipálya ennyire gyors. Ez már-már olyan volt, mint egy ralis gyorsasági, azzal a különbséggel, hogy a ralisokkal ellentétben mi nem ismerjük a pályát. A negyedik helyünk nagyon jó, de most jönnek a király szakaszok” – nyilatkozta Bunkoczi László.
A kamionosok között a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió kategóriájában ötödikként ért célba, az összetettben pedig negyedik helyről várja a folytatást a Qualisport Racing gárdája.
“Rendkívül szoros volt a csata, hosszú ideig padlógázzal haladtunk egymás mellett, de végül inkább visszafogtuk magunkat. A tevefüves részeken könnyű lett volna eldobni az autót, vagy összeszedni egy komolyabb sérülést, Mauritánia sava-borsa viszont még hátravan, így nem akartunk feleslegesen kockáztatni. Bizakodóak vagyunk a folytatást illetően” – magyarázta Kovács Miklós.
Húzós szakasz után is jó helyen a magyarok Afrikában 10
A motorosoknál folytatódott az uralom: sokan már most odaadnák a győzelmi trófeát a tavalyi első Pal Anders Ullevalseternek, aki KTM-jével újabb szakaszelsőséget húzott be és az összesítésben 2 óra 27 perccel előzi meg az oroszok motorosnőjét, a Husqvarnával vitézkedő Anasztaszja Nyifontovát.
A hatodik szelektív szakasz után Chamiban vert tábort az Africa Eco Race mezőnye, amely kedden Amodjar felé veszi az irányt. A mért táv hossza 414 kilométer lesz, jobbára homokos tereppel, ám a résztvevők az előrejelzések szerint kapnak a nyakukba egy adag dűnét is.
Eredmények, 6. szakasz:
Dahla-Sami (össztáv: 617 km, ebből szelektív: 174 km):
    
autósok:
——–
1. Dominique Housieaus, Loic Fagot (francia, Optimus) 1:15:44 óra
…4. Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Mokka) 3:44 perc hátrány
    az összetettben:
1. Kanat Sagirov, Vitalij Jevtyekov (kazah, ukrán Toyota Hilux) 19:50:21 ó
…8. Szalay, Bunkoczi 1:47:51 ó h.
kamionosok:
———–
1. Szergej Kuprijanov, Alekszandr Kuprijanov, Anatolij Tanyin (orosz, Kamaz) 1:22:41 ó
…5. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (Scania) 12:44 p h.
    az összetettben:
1. Anton Sibalov, Robert Amatics, Almaz Kisamijev (orosz, Kamaz) 20:10:39 ó
…4. Kovács, Czeglédi, Ács 3:43:26 ó h.
motorosok:
———-
1. Pal Anders Ullevalseter (norvég, KTM) 1:29:02 ó
    az összetettben:
1. Ullevalseter 22:57:27 ó
Forrás: MTI, Dakar.hu, Qualisport Racing