A kilencedik helyen zárta a pénteki negyedik szakaszt és összesítésben is feljött ebbe a pozícióba a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a klasszikus Dakar-útvonalon haladó Afrika Race nemzetközi tereprali versenyen.

Az Opel Dakar Team tájékoztatása szerint az új év első napján 409 kilométer volt az össztáv, s egyben 409 kilométer a mért szakasz. Vagyis nem volt összekötő szakasz.  A köves, sziklás út miatt kevés olyan egység akadt ezen a versenynapon, amely megúszta defekt nélkül – a Szalay, Bunkoczi kettősnek kétszer is meg kellett állnia kereket cserélni.

 Az első defektet már nagyon korán, a tizedik kilométernél megkapták, “talán azért, mert túlságosan is bekezdtünk a szakasz elején” – mondta Szalay Balázs. “Ez intő jel volt számunkra, de azért továbbra is nagyon lendületesen, jó ritmusban mentünk. Egészen addig, amíg hatvan kilométerrel a cél előtt be nem gyűjtöttük a második defektet. Ezt leszámítva nagyon jó kis napunk volt – talán most mentünk a legjobban a verseny során” – ismertette.

“Nem pont ilyen évkezdetre számítottam, nehezebb volt a szakasz, mint amit az új év első napjára vártam volna – tette hozzá Bunkoczi László, az Opel Mokka navigátora. “A két defekt miatt négy-öt infarktust kihordtam ülő helyzetben, a második kerékcsere után ráadásul még el is tévedtünk a porban, az se nagyon hiányzott. Összességében nehéz napon vagyunk túl, de megint javítottunk” – emelte ki. 

Defekttel is javítottak Szalayék 1
Defekttel is javítottak Szalayék 2

Defekttel is javítottak Szalayék

Defekttel is javítottak Szalayék 5
Defekttel is javítottak Szalayék 6
Fotó megosztása:
Defekttel is javítottak Szalayék 7 A verseny másik magyar indulója, a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László Qualisport kamionos trió – amely szintén kénytelen volt kereket cserélni a pénteki szakasz során – a negyedik helyről várja a folytatást. 

“Nyugodtan mondhatjuk, hogy gumigyilkos volt ez a pálya” – mondta Kovács Miklós, aki a kamionok között a 4. legjobb eredményét produkálva 5 óra 50 perces idővel végzett. “Kő és szikla, kő és szikla, csak erről szólt a mai nap. Néhol olyan volt, mintha jégen mentünk volna, rendkívül csúszós volt, különösen a Scania hátulja volt nyugtalan. Emiatt találtunk el egy nagyobb követ is, ami a defektet okozta. A futómű beállításait tovább kell finomítgatnunk, de egyelőre minden rendben és örülök annak is, hogy sikerült javítanunk egy pozíciót.”

Eredmények, 4. szakasz:
Assza-Remz el Kebir (össztáv: 409 km, ebből szelektív: 409 km)
   
autósok:

1. Jean-Antoine Sabatier, Agostino Rizzardi (olasz, Bugga One) 4:44:33 óra
…9. Szalay, Bunkoczi (Opel Mokka) 23:00 p h.
    
az összetettben:
1. Kanat Sagirov, Vitalij Jevtyekov (kazah, ukrán, Toyota Hilux) 14:16:51 óra
…9. Szalay, Bunkoczi 1:43:25 ó h.

kamionosok:

1. Anton Sibalov, Robert Amatics, Almaz Kisamijev (orosz, Kamaz) 4:49:30 óra
…4. Kovács, Czeglédi, Ács (Scania) 1:00:56 ó h.
    az összetettben:
1. Sibalov, Amatics, Kisamijev 14:16:51 óra
…4. Kovács, Czeglédi, Ács 3:17:48 ó h.