Budapestről tartottam Nyíregyháza irányába szerda délután az M3-ason, amikor az előttem haladó Mercedes sofőrje hirtelen fékezni kezdett és már aktiválta is a vészvillogót. Szerencsére időben meg tudtam állni és azonnal rányomtam a piros háromszögre én is.
Először nem értettem, miért álltunk meg, aztán az autó takarásából előbukkant egy termeset kutyus, aki szabadon bóklászott az úttesten. A fedélzeti kamera rögzítette az estet:
Az előttem haladó autós azonnal kipattant a kombiból és megpróbálta befogni szerencsétlen jószágot, de az eb láthatóan meg volt rémülve és nem adta be a derekát, így a sárga pulóveres férfi hamar visszaült a volán mögé és gázt adott, nem akarta tovább kockáztatni saját és mások életét azzal, hogy az autópályán “parkol”.
Az én autómban már tartózkodott egy kutya, ezért meg sem próbáltam azzal húzni az időt – és töketlenkedni a pálya közepén -, hogy megpróbálom az autóba édesgetni az elkóborolt háziállatot (a mi kutyánk is elég termetes példány, a feleségem nem bírt volna kettővel a hátsó ülésen, ha összeverekednek). 
Többen is lehúzódtak a leállósávba, hogy felvegyék az ebet, de nem járhattak sok sikerrel, mert másfél óra múlva telefonált Kovács Miki kolléga, hogy az M3-ason áll egy durván 5 kilométeres dugóban, és most sétált el az autók között egy fekete kutya…
Azóta a torlódás megszűnt a fent említett szakaszon, reméljük, sikerült befogni az ebet és senkinek nem esett baja!