A gyanúsított kedden 17 óra 10 perc körül Győrszemere belterületén el akarta ütni az őt ellenőrizni szándékozó járőrt.

A pannonhalmi rendőrörs beosztottjai a Győri úton végeztek közlekedésrendészeti ellenőrzést. Ellenőrző átengedő pontot létesítettek, és a Győr felől érkező járműveket igazoltatták. A járőrvezető a forgalmi sáv közepén állva a kezében lévő lámpával adott jelzést egy Skoda típusú gépkocsi vezetőjének a megállásra.

A közeledő sofőr lassított, majd a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva a gázra lépett, és a rendőr felé kormányzott. Az intézkedő rendőr a kocsi elől elugrott, majd a jármű nagy sebességgel elhajtott Győrszemere külterülete felé. A járőrpáros a szolgálati gépkocsival az autót követte, és egy erdei földúton ellenőrizték a járműben tartózkodó két férfit.

A gépkocsivezetővel szemben ittasság gyanúja merült fel, ezért a közlekedési járőrök mintavételre előállították. A rendőrök megállapították, hogy L. István, győrszemerei lakos a vezetéstől jogerős határozattal el volt tiltva, a jármű műszaki érvényessége lejárt, valamint átírási kötelezettségének nem tett eleget, ezért ellene szabálysértési feljelentést tettek.

A gyanúsítottat őrizetbe vették.